Sauna & Bad

Koud bad na Sauna

Heb jij het ook al vaker gehoord dat het nemen van een koud bad na een sauna een aanrader is? Je ziet dit vaak terugkomen bij wellness centrum, hotels en sportclubs. Maar waarom is dit het geval want je wilt er toch voor zorgen dat je heerlijk kunt genieten van warmte? Op deze pagina tref je de redenering aan waarom het nemen van een koud een aanrader is na het bezoeken van een warme sauna. Hierdoor krijg je direct inzichtelijk wat de voordelen zijn en weet je waarom jij dit ook in het vervolg moet doen. Na het lezen van deze pagina neem je voortaan altijd een koud bad na de sauna.

Het weerbaar maken van het lichaam

 

Als je regelmatig een koude douche neemt na het bezoeken van een sauna, zul je merken dat jouw lichaam beter bestand is tegen kwaaltjes. Bij kwaaltjes kun je denken aan verkoudheden. Daarnaast heeft je lichaam een betere doorbloeding waardoor je sterker en weerbaarder wordt. Om deze reden is het altijd aan te raden om na het bezoeken van een sauna een koud bad te nemen. Mocht je geen koud bad in de buurt hebben, is het aan te raden om een koude douche te nemen. Hierdoor zul je hetzelfde effect krijgen en dat is natuurlijk precies hetgeen wat je wilt realiseren.

sauna

Optimaal afkoelen na het bezoeken

Als je terug komt van een sauna wil je natuurlijk weer snel afkoelen tot een normale temperatuur. Als je direct de buitenlucht inademen zul je merken dat je lichaam een klap krijgt. Om deze reden is het de beste volgorde om je lichaam af te laten koelen door eerst een koude douche te nemen en na de sauna voordat je de buitenlucht in gaat. Hierdoor weet je zeker dat je geen klap zult krijgen en weet je zeker dat je lichaam op normale manier afkoelt.

Alleen een koud bad nemen?

Zeker niet, naast het nemen van een koud bad zijn er nog meer manieren om je lichaam snel af te koelen. Hierbij kun je denken aan het nemen van een koude douche waarmee je in mum van tijd afkoelt. Daarnaast is het ook mogelijk om een trekemmer gevuld met koud water te gebruiken. Deze methode heeft een bijzonder snel effect waardoor je binnen no-time bent afgekoeld. Ben jij benieuwd naar nog meer mogelijkheden? Neem dan direct contact op met een specialist op het gebied van sauna’s en kom achter de vele voordelen.

koud bad