Infrarood sauna

Het kopen van een infrarood sauna doe je niet elke dag en daarom is het goed dat je rekening houdt met een aantal zaken. Deze punten zijn van groot belang bij het aanschaffen van een infrarood sauna. Zo zijn de infrarood stralers en de motor een zeer belangrijk onderdeel. Daarnaast is het ook van belang om te kijken naar de houtsoort, middel keuze en diverse accessoires zijn van belang. Na het lezen van deze pagina weet je alles omtrent infrarood sauna’s en waar je op moet letten. Hierdoor weet je zeker dat je geen miskoopt zult begaan.

Denk aan het type houtsoort

 

Op de markt zijn verschillende houtsoorten waar een infrarood sauna van wordt gemaakt. Wil jij de beste kwaliteit? Dan is het aan te raden om te kiezen voor de Canadese Red Cedar. De Red Cedar heeft namelijk een aantal voordelen. Zo kan dit hout van nature schimmel en bacteriën doden waardoor er geen bacteriën in de sauna komen. Daarnaast heeft deze hout ook een aromatische geur en is deze perfect om te plaatsen in vochtige ruimtes zoals een badkamer of een kelder. Een groot nadeel van de Red Cedar is dat deze in prijs wel duurder is dan andere houtsoorten zoals de white cedar of Hemlock hout.

Wil jij voor een alternatief kiezen dat iets goedkoper is? Dan is het aan te raden om te kijken naar een infrarood sauna met als houtsoort de White Cedar of Hemlock. Deze houtsoorten schimmelen niet en hebben ook een bacteriedodende werking. Het is bij deze sauna’s zeker aan te raden om te kijken of je een extra sauna kussen kunt aanschaffen.

De prijzen kunnen enorm variëren

Er zijn enorm veel prijsverschillen te vinden op de markt als het gaat om infrarood sauna’s. Zo kun je al mooie sauna’s kopen die variëren tussen de 600 en 1000 euro. Echter, zijn er ook diverse merken op de markt die beginnen bij 2500 euro en hoger. Het is echter belangrijk om rekening te houden bij de aanschaf dat het gaat om een lr-cabine product. Hierbij weet je zeker dat je infrarood sauna voor langere tijd meegaat.

Wellicht vraag je jezelf af wat de levensduur is van deze stralers. Als je kiest voor infraheat stralers gaat deze meer dan 20.000 branduren mee en heb je ruim 10 jaar garantie op de producten. Een goedkope cabine kan dus op lange termijn ook een dure cabine worden omdat je deze snel moet vervangen.