Cryosauna

Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af wat een cryosauna is. Bij een cryosauna daalt de temperatuur ver onder nul. Door de kou denkt je lichaam dat je in een crisissituatie verkeert waardoor de bloedvaten krimpen. Dit zorgt ervoor dat het bloed naar de vitale organen wordt gestuurd omdat deze warm moeten blijven.

Sauna

Wist je dat in de sportwereld een cryosauna steeds populairder wordt. Diverse atleten gebruiken meerdere malen de cryosauna om sneller te kunnen trainen en te herstellen. Sommige topatleten gebruiken deze sauna soms drie keer per dag. Door het dagelijks gebruiken van een koude sauna hoef je geen rustdagen te nemen voor bijvoorbeeld een belangrijke wedstrijden. Een van de voorbeelden die dit gebruikt is Cristiano Ronaldo.

Cryosauna

Het resultaat van de cryosauna

Er is echter nog geen wetenschappelijk bewijs beschikbaar voor de positieve effecten. Echter, zijn er wel kleine onderzoeken gedaan waarbij een wisselend beeld naar voren komt. Een aantal onderzoeken tonen namelijk dat topsporters sneller herstellen na een intensieve training. Daarnaast zien we ook andere onderzoeken waaruit weer blijkt dat er geen bewijs is dat cryotherapie werkt en dat sporters net zo goed een ijskompres kunnen gebruiken.

Echter, zijn er toch vrouwen die merken dat het gebruiken van een cryosauna resulteert in een gladdere huid en dat daardoor de cellulite minder zichtbaar worden. Daarnaast zou een cryobehandeling ook goed aanslaan op vrouwen met PMS. Door het langdurige gebruiken van de sauna zul je merken dat de hormonen meer in balans komen. Kortom, het gebruiken van een cryosauna is dus zeker een aanrader omdat het aan de ene kant goed is voor je lichaam en aan de andere kant je lichaam optimaal tot rust komt.

Hoe werkt het precies?

Voordat je begint met de behandeling krijg je een checklist met medische klachten en teken je dat je deze klachten niet hebt. Daarnaast teken je ook dat een behandeling bij deze klachten kan leiden tot een negatief effect. Vervolgens mag je jouw ondergoed aanhouden. Naast het houden van je eigen ondergoed krijg je wel speciale sloffen of sokken aan. Na het opladen gaat de temperatuur naar enorm koud. Veel mensen voelen tintelingen. De temperatuur in de cabine gaat namelijk ver onder 0 graden waardoor het zeker een unieke ervaring is. Ben jij benieuwd hoe deze ervaring in werkelijkheid is? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en daarnaast is het ook nog eens goed voor je lichaam. Een win win situatie dus!